Az egészséges, szép bőrért!

Szexuális úton terjedő betegségek (STD) valamint a nemi régióban előforduló más kórok és bőrelváltozások teljes körű diagnosztikája és terápiája

Fertőzéses betegségek és bőrelváltozások a nemi régióban

g1 derma nemiA nemi régió fertőzéses eredetű megbetegedései (szexuális úton terjedő betegségek: STD) érinthetik a külső és a belső nemi szerveket.
A klasszikus nemi betegségek mellett (szifilisz, gonorrhea) ide tartoznak az egyéb, szexuális kontaktussal is átadható fertőzések is. Közös jellemzőjük, hogy nem megfelelő kezelésük vagy a terápia esetleges elmaradása hosszú távon krónikus betegségek, szövődmények kialakulásához vezethet. Emiatt kiemelt fontosságú az – esetenként akár tünetmentesen lappangó – fertőzések korai felismerése és sikeres kezelése. A kórokozók kimutatásához, illetve célzott és hatásos kezeléséhez elengedhetetlen a speciális mikrobiológiai laboratóriumi háttér.

A G1 Intézetben minden adott, hogy a szexuális úton terjedő fertőzéseket teljes körűen, a legrészletesebb vizsgálatokkal diagnosztizáljuk és kezeljük. Az intézetben kialakított laborban részletes mikrobiológiai vizsgálatok révén a lehető leggyorsabban tudjuk azonosítani a kórokozókat, mert a tenyésztési célból vett mintákat nem kell szállítani, hanem helyben kerülnek feldolgozásra és vizsgálatra. Ugyanez a vizsgálatok pontosságát is nagymértékben javítja.
Szükség esetén egyes kórokozók esetében a legérzékenyebb, a kórokozók genetikai állományát kimutató PCR vizsgálatok is rendelkezésre állnak.

Tekintettel arra, hogy ezek a betegségek a szexuális partnerek mindkét tagját érintik, kiemelt fontosságú mindkét fél egyidejű vizsgálata és kezelése. Gyakran a területtel foglalkozó több szakma – bőrgyógyász, nőgyógyász, urológus – együttműködésére van szükség. Az összes érintett társszakma jelen van az Intézetben, így a szakmai konzultációs lehetőségek is adottak.

Az „övön aluli” terület bőrét természetesen a fertőzéseken kívül számos egyéb kór is megtámadhatja. Ezen betegségek teljes körű bőrgyógyászati diagnosztikája és kezelése is a G1 Bőrgyógyászat tevékenységei közé tartozik.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.