Az egészséges, szép bőrért!

Intézetünkben gyermekek speciális ellátására szakosodott orvosokkal biztosítjuk, hogy legapróbb pácienseink is megkapják a koruknak is legmegfelelőbb ellátást. Számos orvos-szakmát képviselve, teljes körű megoldást nyújtunk női, bőrgyógyászati és más szakterületeken egyaránt. Szakembereink szoros szakmai együttműködése biztonságot ad a család minden korosztályú tagjának újszülöttől az időskorúig.

Gyermek bőrtünetek

A felnövekvő gyermekek életkori sajátságaiknak megfelelően különböző típusú bőrgyógyászati ellátást igényelnek, a kórképek egy részében pedig gyermekbetegségek dominálnak. A gyermekbőrgyógyászat különlegessége, hogy komplex gyermekgyógyászati, belgyógyászati és bőrgyógyászati tudást igényel. Ezért dolgozik Intézetünkben olyan orvoskolléga, aki rendelkezik gyermekgyógyászat és bőrgyógyászat szakvizsgával is.

A pontos diagnózis gyors felállításában őt is segíti laboratóriumunk, ahol – a gyermekek esetében is – helyben végezzük el a szükséges vérkémiai és mikrobiológiai tenyésztéses vizsgálatokat.

A kisgyermekek érzékeny, gyorsan fejlődő bőrén igen gyakoriak a különböző bőrelváltozások. Egy szülőben riadalmat kelthet, amikor kicsinyén valamilyen új bőrtünetet észlel még akkor is, ha később a jelenség banálisnak bizonyul. Az egész család számára a legjobb, ha mihamarabb szakemberhez fordulunk, hiszen az is nyugalmat ad ha nincs gond, de az is, ha tudjuk: időben és megfelelő kezekre bíztuk a megoldást.

Az atópiás ekcéma az egyik leggyakoribb gyermekbőrgyógyászati probléma. A csecsemőkortól észlelhető, és viszkető, száraz bőrtünetekkel jár. Fontos, hogy a legkisebb betegek már ekkor, a bőrtünetek súlyosságának megfelelő kezelést kapják meg. Az akár évekig elhúzódó, hullámzó lefolyású betegség esetén nagy hangsúlyt fektetünk a rendszeres gondozásra. A találkozások során a szülőkkel felkutatjuk a lehetséges provokáló faktorokat, tájékoztatjuk őket a legújabb kezelési lehetőségekről, részletesen átbeszéljük velük a bőrápolás fontosabb tennivalóit, és életmódbeli tanácsadással segítjük a családot.

Az ún. vírusos szemölcs szintén gyakori bőrtünet gyermekeknél. Több típusa létezik, melyek más-más kezelést igényelnek. Ezeket a lehető legkisebb traumával, gyakorlatilag fájdalommentesen kell eltávolítanunk – ez kicsinyeinknél különösen fontos.

Az anyajegy, amely a gyermekkorban alakul ki vagy akár már születéskor látható, ugyanolyan figyelmet igényel, mint felnőttkorban. A fehér bőrű, világos hajú és szemű gyermekeknél kiemelten fontos a megfelelő fényvédelem alkalmazása, és az anyajegyek rendszeres kontrollja. Utóbbira intézetünkben a legkorszerűbb módszereket is alkalmazzuk.

A tűzfolt (haemangioma – éreredetű, jóindulatú bőrelváltozás) megjelenése igen gyakori, és sok esetben nem csak esztétikai problémát jelenthet. Az egyes bőrtünetek már születéskor vagy röviddel az után láthatóvá válnak, aggodalommal töltve el a szülőket. Számukra kivizsgálás után részletes tájékoztatást adunk a különböző elváltozások naprakész kezelési lehetőségeiről, azok kimeneteléről.

A G1 Intézet Bőrgyógyászaton az említett kórképek mellett – természetesen – minden gyermek-bőrgyógyászati tünettel, megbetegedéssel kapcsolatban készséggel nyújtunk szakszerű, részletes felvilágosítást, és biztosítjuk a legmegfelelőbb, modern terápiát.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.