Az egészséges, szép bőrért!

Anyajegy, bőrkinövés, szemölcs eltávolítása

Megszabadulna a bőrén kellemetlenkedő folttól, kinövéstől?
Az Önt zavaró anyajegyeket, bőrkinövéseket kérésére szakszerűen eltávolítják bőrgyógyász, kozmetológus szakorvosaink. Ennek módját mindig egyedileg határozzák meg, hiszen rengeteg fajta folt, kinövés válhat kellemetlenné, és sokféle bőrtípus létezik. Nem beszélve arról, hogy pl. az arc kezelése különleges figyelmet és eljárásokat tehet szükségessé.
Sokféle módszert választhatnak szakembereink az ecseteléstől a fagyasztáson, leégetésen, lézeren, shave-en stb. át a sebészeti beavatkozásig.

Javasoljuk, hogy ne halogassa a kezelést! Mihamarabb jelentkezzen be rendelésünkre!
Ezzel elkerülheti a „probléma” súlyosbodását és szaporodását is!

Anyajegy levétel

A bőrön jelentkező anyajegyek sokfélék lehetnek. Ha a bőrgyógyász véleménye alapján felmerül a rosszindulatú daganat vagy annak későbbi kialakulásának lehetősége, az anyajegyet műtéti úton el kell távolítani. Ha ilyen gyanú nem merül fel, de például olyan testtájon helyezkedik el, ahol sérülésnek, fokozott mechanikai irritációnak van kitéve, – pl. nadrág szélénél, ruha pántjánál – indokolt az eltávolítása. A kozmetikailag zavaró anyajegyek esetében úgyszintén.

Pigmentált anyajegyet mindig az épben kimetszve kell eltávolítani. A kimetszett anyajegyet szövettani vizsgálatra küldjük minden esetben, ezáltal győződünk meg róla, hogy az eltávolított bőrelváltozás jóindulatú volt.

Bizonyos esetekben – egy speciális anyajegy típus – az ún. shave kimetszéssel (bőr szintjében vezetett metszéssel) is eltávolítható. Ennek kozmetikai eredménye különösen az arc egyes részein igen jó. Ilyen esetben is szövettani kontroll mellett történik a beavatkozás.

Szemölcs eltávolítás

A köznapi nyelvben a szemölcs megnevezést az emberek nagyon tág értelemben használják, általában a bőr felszínéből kiemelkedő elváltozásokat illetik vele. Sokan anyajegyet értenek rajta, van aki vírusos szemölcsét, van aki valamely jóindulatú bőrelváltozását. Sajnos igen sokszor rosszindulatú bőrdaganat esetén is ezzel a panasszal fordulnak orvoshoz. Tehát első és leglényegesebb minden esetben a pontos diagnózis tisztázása.

A jóindulatú bőrelváltozások igen változatosak lehetnek.

A leggyakrabban korral jövő elváltozások jelentkeznek a bőrön. Bármely testtájon, nagy számban jelenhet meg a seborrhoeás keratosis, mely néha gyorsan növekszik, barna színe van, felszíne jellegzetesen elszarusodik. Különösen a hajlatok tájékának jellegzetes növedéke a fibroma, mely már fiatalokon is kialakulhat. Mindkét típusú elváltozás többféle módon – pl. éles kanállal, elektrokauterrel – kisebb beavatkozással, helyi érzéstelenítésben, sőt még néha anélkül is eltávolítható. Kis méret esetén a kozmetikai eredmény is nagyon jó, ezért nem érdemes megvárni, hogy nagyon elszaporodjanak vagy megnőjenek!

Vírusos szemölcsök kezelése

A vírusos szemölcsöknek több fajtája ismert. A leggyakoribb a verruca vulgaris, melyet a HPV vírusok okoznak. Kézen, talpon a leggyakoribb, de bármely testtájon előfordulhatnak. Ha a talp járófelületein alakul ki, a mélyebb szövetek felé terjed, ilyenkor előbb vagy utóbb igen fájdalmassá válik.

Kisgyermekeknél alakul ki főleg az uszodaszemölcs. Apró, behúzódótt felszninű csomók a bőrön, melyek akár rohamosan is szaporodhatnak. Felnőtteknél is előfordul, de itt leginkább szexuális érintkezéssel terjed.

Mindkét típusú vírusos szemölcs kezelhető többféle képpen: ecsetelővel, eltávolítható éles kanállal, kauterrel, fagyasztással, lézerrel. A verrucák esetében igen gyakran kombinált kezelés a legeredményesebb, és mellette fordul elő a legritkábban a szemölcsök kiújulása.

Genitális (nemi) régió szemölcseinek kezelése

A genitális régióban leggyakrabban a HPV vírus által okozott szemölcsök fordulnak elő, szaknyelvben condyloma acuminatumnak nevezzük. Nemi érintkezéssel terjed. Gyakran nagy számban jelentkezik, a nemi régió bármely részén előfordulhat. Kezelésük szintén több módon lehetséges: kauterrel leégetve, fagyasztással, ecseteléssel, lézerrel. Az egyik legkíméletesebb és igen jó eredményt adó lehetőség ezek közül a fagyasztásos eljárás.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.